مزایای تغذیه ای :
این مواد خوراکی غنی از پروتئین بوده و انرژی آنها نیز به این دلیل که از نشاسته حاصل می شود ، نه تنها در سطح خوبی قرار دارد ، بلکه از قابلیت دسترسی بالایی نیز برخوردار است. میزان اسید آمینه لیزین در آنها بالا بوده ، اما مثل خانواده نخود ها میزان متیونین و سیستئین آنها کم است . علاوه بر این لوبیا ها میزان الیاف کمی دارند . معمولا واریته های بهاره نسبت به واریته های زمستانه از نظر پروتئین غنی تر هستند . این محصولات از نظر ویتامین و فسفر غنی بوده و اغلب در جیره جایگزین نخود می شوند . وجود عوامل ضد تغذیه ای ( تاننو...) در لوبیا به این معناست که این محصولات نسبت به نخود کیفیت پایین تری دارند. بخشی از نشاسته این خوراک (18%) در شکمبه تخمیر نمی شوند . این مواد حاوی فسفر بالایی هستند ، هر چند که ممکن است قابلیت دسترسی آن متغیر باشد . باید یادآوری شود که روغن موجود در این محصولات بیشتر به صورت اشباع است.
خوش خوراکی :
ممکن است این محصولات به تنهایی خوش خوراک نباشند اما اگر همراه با دیگر اقلام جیره مخلوط و تغذیه شوند این مشکل قابل حل خواهد بود.
محدودیت های مصرف ( عوامل ضد تغذیه ای ) :
بطور کلی لوبیا حاوی تانن است و این ماده ضد تغذیه ای بیشتر در پوسته وجود داشته و ممکن است قابلیت هضم پروتئین را کاهش دهد. همچنین بعضی از انواع لگومینه ها دارای بازدارنده های تریپسین هستند. اخیرا به کمک علم فناوری زیستی واریته هایی کشت می شوند که میزان تانن پایینی دارند. از دیگر عوامل ضد تغذیه ای می توان از اوره آز ، فیتات ها ،هما گلوتینین ها ، و گلوکوزیدها، که بطور معمول در این محصولات وجود دارند نام برد. غالبا وجود این ترکیبات ضد تغذیه ای در مواد اولیه به معنی ضرورت انجام عمل آوری حرارتی است. تا بتواناثرات منفی آنها جلوگیری نمود . عوامل ضد تغذیه ای بیشتر بوسیله روش های مختلف عمل آوری از بین می روند و باید دقت نمود که بعد از فرآوری حتی المکان از رشد کپک ها جلوگیری شود . اگر این مواد به میزان زیادی ( به جدول میزان مصرف مراجعه شود ) در جیره بکار روند ، ممکن است عملکرد حیوان را محدود نماید و در این شرایط ممکن است با استفاده صحیح و دقیق از مکمل های معدنی بتئان تا حدودی از این اثرات منفی جلوگیری نمود.