گندم

مزایای تغذیه ای :

گندم حاوی انرژی بالا و پروتئین متوسط و متغیری (15-10درصد ) است. در این محصول ، میزان نشاسته بالا (64%)، میزان الیاف پایین (3% دانه بدون پوشش) و میزان ویتامین به ویژه بیوتین کم است. هنگامی که دانه گندم  مرطوب  با مواد نگه دارنده  ذخیره  می شود ، میزان ویتامین Eموجود در آن کاهش  می یابد . گندم برای افزایش  تولید پروتئین  شیر مفید است. تقریبا 10% از نشاسته گندم در شکمبه نشخوارکنندگان  تخمیر نمی شود.

خوش خوراکی :

خوب

محدودیت های مصرف ( عوامل ضد تغذیه ای ) :

گندم حاوی سطوح بالایی از گلوتن است  که اگر بیش از حد  آسیاب شود  منجر به تولید خمیر چسبناکی  گردد  و به این ترتیب هضم را کاهش دهد. اگر از سطوح بالای گندم  برای تغذیه  نشخوارکنندگان استفاده شود کربوهیدرات موجود در آن که به آسانی قابل تخمیر است  می توان باعث بروز اسیدوز شود .