مزایای تغذیه ای :
میزان انرژی ، روغن و کربوهیدرات های قابل استفاده موجود در آن بالا است . میزان پروتئین آن در حد متوسط بوده ، اما میزان اسیدهای آمینه محدود کننده در آن پایین هستند . روغن موجود د رآن حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب غیر اشباع و دارای چندین پیوند دو گانه نظیر اسید لینولنیک (C18:3)است. اگر در مقادیر زیاد در جیره دام های شیرده تغذیه شود . می توان میزان چربی شیر را کلاهش دهد. این محصول منبع خوب الیاف قابل هضم کل جیره می شود . میزان فسفر آن بالا بوده ، اما ممکن است حدود 70 در صد فسفر آن به صورت فیتاتی باشد . میزان کلسیم و لیزین این محصول کم است .
تخم کتان کامل در مزرعه بعد از عمل آوری با سود سوزآور و آ ب به مصرف تغذیه دام میرسد . می توان دانه های روغنی کامل را آغشته به بیکربنات سدیم نمود تا بصورت تجزیه نشده از شکمبه عبور کرده و در روده مورد هضم قرار گیرند. در صورت استفاده بیش از حد در جیره دامهای شیری ، باعث کاهش چربی شیر تولیدی می شود.
خوش خوراکی :
خوب
محدودیت های مصرف ( عوامل ضد تغذیه ای ) :
ممکن است حاوی گلوکوزید(Gluciside) یا لینامارین (Linamarin) و آنزیم لیناز (Enzyme) باشد ، اما عمل آوری خوب در درجه حرارات های بالا اغلب این ترکیبات را از بین خواهد برد . سطوح بالای این محصول ملین بوده و باعث نرم شدن چربی لاشه می گردد. این فرآورده مستعد اکسیداسیون بوده و می تواند باعث اسیده شدن چربی شیر حیوان گردد.
حاوی 10-5% لعاب (Mucilage) است که می توان توسط نشخوارکنندگان هضم شود. در حالیکه برای طیور به دلیل تاثیر نامطلوب بر ویتامین های گروه B ایده آل نبوده و اگر بیش از 5% مصرف گردد باعث کند شدن رشد طیور خواهد شد.