کنجاله کنجد

مزایای تغذیه ای :

 کنجاله و کیک (Cake) آن حاوی پروتئین بالا ، الیاف  کم و سطح انرژی متوسطی  است . پروتئین آن از نظر  اسید آمینه متیونین غنی بوده ، اما میزان لیزین آن کم است . در نشخوارکنندگان حدود 30% از پروتئین در شکمبه تجزیه نمی گردد.  از این محصول  بطور  معمول  فقط در جیره حیوانات بالغ  و یا مسن استفاده  می شود.

خوش خوراکی :

مطلوب

محدودیتهای مصرف ( عوامل ضد تغذیه ای ) :

 در سطوح بالا ممکن است  ملین  بوده  و باعث اسهال گردد. اگر حاوی روغن باشد   می توان  باعث نرم  شدن چربی لاشه شود . در گاوهای شیری  در صورت مصرف زیاد ممکن است باعث ایجاد طعم  و بو در شیر گردد. در طیور ، اسید فیتیک  موجود در آن ممکن است  به فسفر متصل شده  و آن را از سیستم گوارشی خارج سازد  و همچنین  افزودن کلسیم اضافی به جیره نیز ممکن است ضروری باشد .