مزایای تغذیه ای :
این محصول یک منبع خوب الیاف محسوب می شود ، اما میزان پروتئین و انرژی آن کم است . غالبا عقیده بر این است که کاه یولاف خوش خوراک ترین کاه است. ترکیب کاه بیشتر تحت تاثیر مرحله بلوغ گیاه در زمان برداشت و شرایط محیطی قرار داشته و اصولا واریته گیاه در این مورد اهمیت کمتری دارد. پروتئین خام در این محصول کم بوده _5-2%) و از قابلیت هضم اندکی برخوردار است. کاه از 45-40% سلولز ، 50-30% همی سلولز ، 12-8 درصد لیگنین تشکیل می شود
کاه حاصل از نخود و لوبیای حاوی پروتئین و کلسیم ، و منیزیم بیشتری نسبت به کاه غلات است. کاه این گیاهان نسبت به کاه غلات دارای ساقه های ضخیم تر و الیافی تری بوده و لذا خشک کردن آنها مشکل تر بوده و به همین خاطر به آسانی کپک می زند.
خوش خوراکی :
برای تحریک مصرف آن اغلب باید کاه را با ملاس مخلوط نموده و یا روی کاه ملاس ریخت.
محدودیت های مصرف ( عوامل ضد تغذیه ای ) :
سطوح پایین انرژی این مواد (7-6 مگاژول در کیلو گرم ماده خشک ) مصرف آن را محدود به جیره نشخوارکنندگان می سازد . ماهیت الیافی این محصول بیانگر آن است که فرآورده مزبور برای تغذیه غیر نشخوارگنندگان مناسب نیست .