مزایای تغذیهای :
کیفیت این محصول متغیر بوده و لذا همواره باید نمونه ها را قبل از مصرف و یا هنگام خرید مورد تجزیه تقریبی قرار داد.
میزان ماده خشک این فرآورده بطور طبیعی 30-19% و میزان پروتئین خام آن 20-10% است . انرژی قابل متابولیسم علوفه سیلو شده به طور طبیعی بین 8و5/12 مگاژول در هر کیلو گرم ماده خشک است . سیلوهایی که انرژی فابل متابولیسم خیلی بالایی دارند در اغلب موارد به خوبی آنچه که تجزیه تقریبی نشان می دهد نیستند و علت آن نیز به خاطر سرعت عبور بالای آنها از شکمبه است.
به طور معمول pH این محصول در دامنه 8/3 تا 2/4 قرار دارد ، اما pH های بالاتر از 2/4 نیز در محصولاتی که حاوی ماده خشک بالا بوده و به طور محدود تخمیر می شوند مثل سیلوهای تهیه شده در بسته های بزرگ ، مشاهده می شود. علوفه سیلو شده با pH بالا (0/5-5/4) در مورد محصولاتی که ماده خشک پایینی دارند. احتملا نشاندهنده آن است که تخمیر بوتیریکی یا تخمیر ثانوی نامطلوبی در سیلو صورت گرفته است. بالا بودن pH در سیلویی با ماده خشک بالا نیز نشان دهنده محدود شدن تخمیر است.
وجود سطوح بالای ازت آمونیاکی ( بیشتر از 15% از کل ازت ) معمولا با تخمیر نامطلوب همراه است بنابر این ، در صورت بالا بودن میزان ازت آمونیاکی در محصول ، علت آن می توان مربوط به تخمیر نامطلوب باشد . سطح خاکستر در این محصول بطور طبیعی کمتر از 10% است . اگر میزان خاکستر بیشتر از این مقدار باشد ، نشان دهنده احتمال آلودگی محصول با خاک و تخمیر نامطلوب است .
بطور طبیعی میزان طبیعی کربوهیدرات محلول در آب در سیلو کم بوده ، زیرا این ترکیبات مورد تخمیر قرار می گیرند. میزان این ماده در سیلو در دامنه 10-3درصد است. در محصولاتی که جهت تهیه سیلو پژمرده می شوند میزان قندهای باقی مانده بیشتر خواهد بود ، زیرا این محصولات بطور محدود تخمیر می گردند . شاخص D( نشانگرد قابلیت هضم ماده آلی ) مواد سیلو شده به مرحله رشد در هنگام برداشت و اتلاف های صورت گرفته در طی فرآیند سیلو سازی بستگی دارد. بعد از اولین برداشت هدف دست یابی به محصول است که هر 6 هفته به رشد کافی رسیده و دارای شاخص D 70-65% باشد .
خوش خوراکی :
خوش خوراکی این محصول متغیر بوده اما اگر به خوبی ذخیره شود خوش خوراکی خوبی خواهند داشت .
محدودیت های مصرف( عوامل ضد تغذیه ای ) :
ارزش غذایی آن متغیر بوده و لذا انجام تجزیه تقریبی مناسب قبل از مصرف آن ضروری است . سیلوهای مرطوب مصرف ماده خشک را محدود می نماید .