کنجاله نارگیل

مزایای تغذیه ای :

 میزان الیاف قابل هضم  در این محصول  در حد مطلوبی  بوده  و  به همین دلیل برای نشخوارکنندگان  نسبت  به غیر  نشخوارکنندگان  مانند  خوک  و طیور  مناسبت تر است . بطور کلی  کیفیت پروتئین  این ماده خوراکی  بالا بوده ، اما از نظر ساختار  و ترکیب  اسید های آمینه  وضعیت  خوبی ندارد  و به ویژه  میزان لیزین  و  هیستیدین  آن پایین است. میزان الیاف  بالایی دارد( 5/12%) و این امر  استفاده از آن برای طیور  را  محدود می سازد . همچنین کنجاله  نارگیل  از نظر  میزان پروتئین غیر قابل تجزیه در شکمبه  از وضعیتی  مطلوب  برخوردار  است .  چربی موجود  در آن  بیشتر حاوی اسیدهای چرب  اشباع بوده و سطوح  مناسبی از انرژی  را برای حیوانات  تامین  می نماید .

خوش خوراکی :

 برای نشخوارکنندگان  خوش خوراک  بوده ،  اما برای  سایر  گونه های دام های  اهلی  از خوش خوراکی اندکی  برخوردار  است . خوش خوراکی به تازه  و یا فاسد (rancid ) بودن محصول بستگی دارد.

محدودیت های مصرف ( عوامل ضد تغذیه ای ) :

  افزودن آنتی  اکسیدان ها به این  ماده خوراکی ضروری است و باید به سطوح ویتامین E موجود در  جیره نیز توجه نمود. نوع چربی  موجود در آن ممکن است  سبب کاهش  میزان  چربی شیر گردد.  عوامل  ضد تغذیه ای  در آن وجود ندارند.  اما باید افزودن  و یا حذف آن  از جیره  به تریج  صورت  گیرد . بدلیل  پایین بودن میزان متیونین  و سیستئین کنجاله نارگیل ، افزودن مکمل اسید های آمینه  به آن ضروری  است.