کنجاله منداب

مزایای تغذیه ای :

 میزان پروتئین آن بالا است ، انرژی خوبی دارد و تا حدودی جایگزین کنجاله سویا می شود ، هر چند که پروتئین آن  از قابلیت هضم کمتری برخوردار  است. کنجاله  حاصل از محصولات  صنعتی  معمولا دارای  مقادیر  بالایی گلوکوسینولات  و اسید اروسیک  هستند.

خوش خوراکی :

 به تنهایی خوش خوراک نیست .

محدودیت های مصرف ( عوامل ضد تغذیه ای ) :

عوامل ضد تغذیه ای موجود در آن شامل اسید اروسیک ، گلوکوسینولات ها ، تانن ها ، و سیناپین هستند.  قبل از مصرف  در جیره  باید سطوح اسید اروسیک و گلوکوسینولات مورد بررسی قرار گیرند ، زیرا این  ترکیبات  خوش خوراک نبوده  و حتی  می تواند  باعث مرگ طیور شوند. میزان این ترکیب ها در واریته های جدید بطور طبیعی  کم است . سطوح بالای اسید اروسیک  و گلوسینولات  ها در کنجاله منداب  می تواند  باعث بروز  کمبود ید  و برزگ شدن  غده تیروتئید  شود .

اسید فیتیک  موجود در آن قابلیت  استفاده  از مواد  معدنی  را در خوک و طیور  کاهش  می دهد.  نشخوارکنندگان  می توانند  به آسانی  با عوامل  ضد تغذیه ای  موجود  در منداب  سازگاری  یابند ، اما احتمالا  کنجاله منداب برای این حیوانات  از خوش خوراکی  کمتری برخوردار است. 

سیناپین  موجود  در منداب  باعث  ایجاد  طعم  و بوی  ماهی  در تخم مرغ ها  شده ، اما عمل آوری  با بخار  می تواند  به کاهش  این اثر کمک نماید .  به نظر  می رسد  که سیناپین  با کمبود  آهن  و تولید  اسید فیتیک  در ارتباط  است. اسید فیتیک ممکن است قابل استفاده بودن مواد مغذی دیگر خصوصا املاح معدنی را کاهش  دهد.