پودر ماهی

مزایای تغذیه ای :

 انواع پودر ماهی  منابع  عالی پروتئین هستند . کیفیت  و ارزش  غذایی انها بسته به فرآیندتولید و مدت زمان بین صید ماهی  تا تولید  و تازه  بودن مواد خام مورد استفاده ، متغیر است . تازه بودن مواد خام مورد استفاده به معنای  تجزیه  کمتر اسیدهای آمینه بوده که همین امر باعث خوش خوراکی بهتر  و قابلیت  هضم بیشتر پودر ماهی  می گردد.

 معمولا هرچه فرآینده خشک کردن ملایم تر صورت گیرد، کیفیت پودر حاصله بالاتر خواهد بود . خشک  نمودن مستقیم با شعله که سریع ترین روش خشک کردن است باعث وارد آمدن بیشترین آسیب خواهد  شد .  معمولا در  حین فرآوری  ، استفاده از درجه حرارت های بالا  باعث می شود درصد بیشتری  از بخش پروتئینی دچار آسیب گردد. عقیده  بر این  است که بهترین طریقه خشک کردن روش غیر مستقیم   با هوای داغ است . اگرچه در این روش سرعت خشک شدن  کمتر است ، اما معمولا محصول  تولیدی از کیفیت  بهتری برخوردارخواهد بود.

محصولات خشک شده با شعله  معمولا میزان خاکستر بالایی دارند و پرورش دهندگان  در درجه  اول این محصولات   را انتخاب  نخواهند کرد. پودر ماهی  از ترکیب  اسید آمینه خوبی برای تمام حیوانات  برخوردار  بوده  و میزان پروتئین  غیر قابل  تجزیه  آن برای نشخوارکنندگان  بالا است . پروتئین آن ممکن  است بسته به نوع  ماده  اولیه  از 70-60 درصد متغیر باشد. از اسید های آمینه  لیزین  و متیونین ،  مواد معدنی   و ویتامین های  غنی  است . کیفیت  تغذیه ای  محصولات  مخلوط نسبت به محصولی که از یک  منبع حاصل شده و بصورت غیر مخلوط استفاده می شود ، ممکن است کمتر باشد.

 خوش خوراکی :

 متوسط

 محدودیت های مصرف ( عوامل ضد تغذیه ای ) :

 در صورتی  که جیره گاوهای شیری  حاوی سطوح بالایی از روغن ماهی باشد ، ممکن است شیر آنها  طعم  و بوی ماهی دهد. پودر  ماهی  حاوی سطوح بالایی  از خاکستر است. استفاده از مقادیر  بالای این محصول در جیره طیور ممکن است  منجر به عارضه فرسایش سنگدان گردیده و همچنین ممکن است  باعث ایجاد  طعم  و بوی  ماهی  در تخم مرغ تولیدی شود.