خوراک تفاله مرکبات

مزایای تغذیه ای :

 از نظر میزان الیاف قابل هضم ،  انرژی  و قند قابل تخمیر  شبیه  به تفاله  چغندر قند بوده ،  اما میزان  پروتیئن  آنها   اندکی  کمتر است . الیاف در شکمبه نشخوارکنندگان دارای  قدرت بافری نسبتا  خوبی است .  تفاله مرکبات ، می توان  مواد  حاصل  از پرتقال ، لیمو ، نارنگی ،  و غیره  را در برگیرد .  در هر حال  محصولاتی  که فقط  از یک منبع  تهیه  شده  باشند قابل اطمینان تر خواهند بود . بیشتر  تفاله پرتقال  به عنوان  بهترین  محصول جانبی  از این  نوع شناخته  می شود . زیرا خوش خوراکتر  بوده ، pH مناسبی  دارد  و حاوی اسید هایی است  که می توانند  اختلالات  شکمبه را به حداقل برسانند.  در صورت استفاده  از این  محصولات باید توجه داشت  که اگر از سنگ آهک  به عنوان یک ترکیب خشک کننده یا ترکیب  پایدار کننده pH به هنگام فرآوری استفاده شود، ممکن است  ترکیب محصول متقاوت باشد.

 برای  تمامی نشخوارکنندگان  و جیره های  طیور  تخمگذار  مناسب است ،بخصوص  که رنگدانه موجود در بو و رایحه مطبوع آن مصرف خوراک را تحریک می نماید .

خوش خوراکی :

 خوب

محدودیت های مصرف ( عوامل ضد تغذیه ای ) :

 افزودن و یا حذف  این محصول  از جیره  باید به تریج  صورت گیرد ،  زیرا در غیر این صورت  ممکن است  باعث امتناع  حیوان از مصرف  خوراک گرددد. لیمونین (liminin) موجود  در دانه مرکبات  می تواند  در خوک ها  و طیور  مسمومیت زا باشد.  علاوه بر این  موارد باید توجه داشت که نسبت  کلسیم  به فسفر  در آن پایین است .