کاه

مزایای تغذیه ای :

 این محصول یک منبع خوب الیاف محسوب می شود  ، اما میزان پروتئین  و انرژی آن کم است . غالبا عقیده بر این است  که کاه یولاف خوش خوراک ترین کاه است.  ترکیب کاه بیشتر  تحت تاثیر  مرحله بلوغ  گیاه در زمان  برداشت و شرایط  محیطی قرار داشته و اصولا واریته گیاه در این مورد اهمیت کمتری  دارد. پروتئین خام  در این محصول کم بوده _5-2%) و از قابلیت هضم اندکی برخوردار است. کاه از 45-40% سلولز ، 50-30% همی سلولز ، 12-8 درصد لیگنین  تشکیل می شود

کاه حاصل از نخود  و لوبیای حاوی  پروتئین و کلسیم ، و منیزیم  بیشتری نسبت  به کاه غلات است.  کاه این گیاهان نسبت  به کاه غلات دارای ساقه های  ضخیم تر  و الیافی  تری بوده و لذا خشک کردن آنها مشکل تر  بوده  و به همین خاطر  به آسانی  کپک  می زند.

خوش خوراکی :

 برای تحریک مصرف آن اغلب  باید کاه را با ملاس مخلوط نموده و یا روی کاه ملاس ریخت.

محدودیت های مصرف ( عوامل ضد تغذیه ای ) :

 سطوح پایین انرژی  این مواد (7-6 مگاژول  در کیلو گرم ماده خشک ) مصرف آن را محدود به جیره نشخوارکنندگان  می سازد . ماهیت  الیافی این محصول  بیانگر آن است  که فرآورده مزبور برای  تغذیه  غیر نشخوارگنندگان  مناسب  نیست .