مزایای تغذیه ای :
میزان پروتئین آن بالا است ، انرژی خوبی دارد و تا حدودی جایگزین کنجاله سویا می شود ، هر چند که پروتئین آن از قابلیت هضم کمتری برخوردار است. کنجاله حاصل از محصولات صنعتی معمولا دارای مقادیر بالایی گلوکوسینولات و اسید اروسیک هستند.
خوش خوراکی :
به تنهایی خوش خوراک نیست .
محدودیت های مصرف ( عوامل ضد تغذیه ای ) :
عوامل ضد تغذیه ای موجود در آن شامل اسید اروسیک ، گلوکوسینولات ها ، تانن ها ، و سیناپین هستند. قبل از مصرف در جیره باید سطوح اسید اروسیک و گلوکوسینولات مورد بررسی قرار گیرند ، زیرا این ترکیبات خوش خوراک نبوده و حتی می تواند باعث مرگ طیور شوند. میزان این ترکیب ها در واریته های جدید بطور طبیعی کم است . سطوح بالای اسید اروسیک و گلوسینولات ها در کنجاله منداب می تواند باعث بروز کمبود ید و برزگ شدن غده تیروتئید شود .
اسید فیتیک موجود در آن قابلیت استفاده از مواد معدنی را در خوک و طیور کاهش می دهد. نشخوارکنندگان می توانند به آسانی با عوامل ضد تغذیه ای موجود در منداب سازگاری یابند ، اما احتمالا کنجاله منداب برای این حیوانات از خوش خوراکی کمتری برخوردار است.
سیناپین موجود در منداب باعث ایجاد طعم و بوی ماهی در تخم مرغ ها شده ، اما عمل آوری با بخار می تواند به کاهش این اثر کمک نماید . به نظر می رسد که سیناپین با کمبود آهن و تولید اسید فیتیک در ارتباط است. اسید فیتیک ممکن است قابل استفاده بودن مواد مغذی دیگر خصوصا املاح معدنی را کاهش دهد.