چغندر علوفه ای

 مزیت تغذیه ای :

 این محصول در مقایسه با  دانه های غلات  میزان ماده خشک  بیشتری در هر هکتار  تولید می کند.  چغندر علوفه ای  یک ماده کربو هیدراته  و غنی از انرژی  بوده و به مصرف تغذیه ای  نشخوار کنندگان  می رسد ،  اما ترکیب آن  می تواند متغییر باشد . باید از  آلودگی آن با خاک جلوگیری کرد  زیرا مصرف بیش از حد  چنین محصولی ممکن است  باعث ایجاد اختلالات هضمی  گردد .  در موارد شدید تر  این موضوع  می توان باعث ایجاد  کاهش کلسیم  خون(Hypocalcemia) و حتی مرگ شود .  اختلالات  هضمی  به دلیل قند  بیش از حد  در شکمبه  و یا عدم تعادل  املاح معدنی  بروز می نماید .  خرد نمودن این محصول  مصرف آن را در نشخوار کنندگان  خصوصا گاو افزایش می دهد . طعم و مزه آن بدلیل آبدار بودن  و میزان قند ، خوب است .

 خوش خوراکی :

 عالی

 محدودیت ها یمصرف( عوامل ضد تغذیه ای ) :

 میش ها:(70 کیلوگرم وزن زنده)، 5/2 کیلو گرم  به ازای  هر راس  در روز

گاوها:  در گاو های گوشتی  مصرف آن به 5/3کیلو گرم  به ازای هر 100 کیلو گرم وزن  زنده ی محدود  می شود .  در گاو هایی که در اوایل  دوره شیر دهی  هستن،  به ازای هر 100 کیلو گرم  وزن زنده ، 7/1 کیلو گرم  تغذیه  می شود .  در گاو هایی که در اواسط  تا  اواخر  دوره شیر دهی  هستند  به ازای  هر 100 کیلو گرم وزن  زنده ، 3 کیلو گرم از این محصول مصرف می گردد .