اطلاعات تکمیلی درباره کنجاله کانولا

ﻛﺎﻧﻮﻻ از رﻗﻢﻫﺎي ﻣﻨﺪاب ﻣﻨﺸﺎء ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ اﻣـﺎ ﺗﺮﻛﻴـﺐ آن ﺑـﻪ واﺳـﻄﻪ اﻧﺘﺨـﺎب ژﻧﺘﻴﻜـﻰ ﺗﻐﻴﻴـﺮ ﻛـﺮده اﺳـﺖ. ﻣﻴـﺰان ﮔﻮاﺗﺮوژنﻫﺎ و اﺳﻴﺪ اروﺳﻴﻚ، دو ﺟﺰءﻣﻀﺮّ رﻗﻢﻫﺎي ﻣﻨﺪاب، ﺑﻪ ﻣﻴﺰان ﻣﺸﺨﺼﻰ در آن ﻛﺎﻫﺶ ﻳﺎﻓﺘﻪ اﺳﺖ. ﻣﻴﺰان ﺗﺎﻧﻦ ﻛﺎﻧﻮﻻ ﻧﻴﺰ ﻣﻰﺗﻮاﻧﺪﻧﺴﺒﺘﺎً ﺑﺎﻻ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ در ﺑﺮﺧﻰ رﻗﻢﻫﺎ ﺗﺎ ٣ درﺻﺪ ﻣﻰﺑﺎﺷﺪ. ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ ﻫـﻢﭼﻨـﻴﻦ ﺣـﺎوي ﻣﻘـﺪار ﻗﺎﺑـﻞ ﺗﻮﺟﻬﻰ (٥/١ درﺻﺪ) ﺳﻴﻨﺎﭘﻴﻦ ﻣﻰﺑﺎﺷﺪ. اﮔﺮﭼﻪ اﻳﻦ ﺗﺮﻛﻴﺐ ﻣﺸﻜﻠﻰ را در اﻏﻠﺐ دﺳـﺘﻪﻫـﺎي ﻃﻴـﻮر اﻳﺠـﺎد ﻧﻤـﻰﻛﻨـﺪ، اﻣـﺎ درﺻﺪ ﻗﺎﺑﻞ ﻣﻼﺣﻈﻪ اي از ﭘﺮﻧﺪﮔﺎن ﺗﺨﻢ ﻗﻬﻮه اي ﻫﻨﮕﺎم ﻣﺼـﺮف ﺳـﻴﻨﺎﭘﻴﻦﻫـﺎي ﻛـﺎﻧﻮﻻ، ﺗﺨـﻢﻣـﺮغﻫـﺎي ﺑـﺎ ﺑـﻮي ﻣـﺎﻫﻰ و ﻧﺎﺧﻮﺷﺎﻳﻨﺪ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻣﻰﻛﻨﻨﺪ. ﻳﻜﻰ از ﻣﺤﺼﻮﻻت ﻧﻬﺎﻳﻰ ﺗﺠﺰﻳﻪ ﺳﻴﻨﺎﭘﻴﻦ در ﻣﺠﺮاي رودهاي ﺗﺮيﻣﺘﻴﻞآﻣﻴﻦ ﻣـﻰﺑﺎﺷـﺪ و اﻳـﻦ ﺗﺮﻛﻴﺐ ﻋﺎﻣﻞ اﻳﺠﺎد ﺗﺨﻢ ﻣﺮغﻫﺎي ﺑﺎ ﻃﻌﻢ ﻣﺎﻫﻰ ﻣﻰﺑﺎﺷﺪ. از دﻳﮕﺮ ﻣﺸﻜﻼت ﻣﺼﺮف ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ ﻣﻰ ﺗﻮان ﺑﻪ ﻣﻴﺰان ﺑﺎﻻي ﮔﻮﮔﺮد (٤/١ درﺻﺪ) اﺷﺎره ﻛﺮد ﻛﻪ اﻳﻦ ﺳﻄﻮح ﺑﺎﻻي ﮔﻮﮔﺮد ﺟﻴﺮه در روده ﺑﺎ ﻛﻠﺴﻴﻢ ﺗﺮﻛﻴﺐ ﺷـﺪه و ﻣﻮﺟـﺐ اﻓـﺰاﻳﺶ دﻓﻊ ﻛﻠﺴﻴﻢ ﻣﻰﺷﻮد ﻛﻪ ﺧﻮد ﺳﺒﺐ اﻳﺠﺎد ﻣﺸﻜﻼت ﭘﺎ و ﻛﺎﻫﺶ ﻣﺼﺮف ﺧﻮراك در ﺟﻮﺟﻪﻫﺎي ﮔﻮﺷﺘﻰ ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ.

ﺗﺮﻛﻴﺐ ﻣﻮاد ﻣﻐﺬّي

ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻي ﻛﺸﻮر ﻛﺎﻧﺎدا از ﺳﻪ ﮔﻴﺎه Brassica napus، B.rapa و B.juncea و ﺑﻪ روش اﺳﺘﺨﺮاج ﺣﻠّﺎل ﻫﻤـﺮاه ﺑﺎ ﻓﺸﺎر ﺣﺎﺻﻞ ﻣﻰﺷﻮد. ﺑﻴﺶ از ٩٥ درﺻﺪ ﻛﺎﻧﻮﻻي ﻛﺸﻮر ﻛﺎﻧﺎدا را Brassica napus ﺗﺸـﻜﻴﻞ ﻣـﻰدﻫـﺪ. ﺗﺮﻛﻴـﺐ ﻣـﻮاد ﻣﻐﺬّي ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ ﻣﻤﻜﻦ اﺳﺖ ﺗﺤﺖ ﺗﺄﺛﻴﺮ ﺷﺮاﻳﻂ ﻣﺤﻴﻄـﻰ دوره ﭘـﺮورش، ﺷـﺮاﻳﻂ ﺑﺮداﺷـﺖ و ﺗـﺎ ﺣـﺪي رﻗـﻢ ﮔﻴـﺎه و ﻓﺮآوري داﻧﻪ و ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻗﺮار ﮔﻴﺮد.

ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ و اﺳﻴﺪﻫﺎي آﻣﻴﻨﻪ

ﺣﺪاﻗﻞ ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ ﺧﺎم ﺗﻀﻤﻴﻦﺷﺪه ﺑﺮاي ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻي ﻛﺎﻧﺎداﻳﻰ ٣٦ درﺻﺪ (ﺑﺮ ﭘﺎﻳـﻪ ٥ /٨ درﺻـﺪ رﻃﻮﺑـﺖ) اﺳـﺖ. و داﻣﻨﻪ ﺗﻐﻴﻴﺮات ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ اﻳﻦ ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ٣٩-٣٦ درﺻﺪ ﻣﻰ ﺑﺎﺷﺪ. ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ داراي ﭘﺮوﻓﺎﻳﻞ ﻣﻨﺎﺳﺒﻰ از اﺳﻴﺪﻫﺎيآﻣﻴﻨﻪ ﺑﺮاي ﺗﻐﺬﻳﻪ دام اﺳﺖ. ﻫﻤﺎﻧﻨﺪ دﻳﮕﺮ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ ﮔﻴﺎﻫﻰ، اﻳﻦ ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ از ﻧﻈﺮ ﻟﻴـﺰﻳﻦ ﻓﻘﻴـﺮ وﻟـﻰ ﻣﻴـﺰان ﻣﺘﻴـﻮﻧﻴﻦ و ﺳﻴﺴﺘﺌﻴﻦ ﺑﺎﻻﻳﻰ دارد.

ﻛﺮﺑﻮﻫﻴﺪرات ﻫﺎ و اﻟﻴﺎف

ﻣﺎﺗﺮﻳﻜﺲ ﻛﺮﺑﻮﻫﻴـﺪراﺗﻰ ﻛﻨﺠﺎﻟـﻪ ﻛـﺎﻧﻮﻻ ﻛـﺎﻣﻼٌ ﭘﻴﭽﻴـﺪه اﺳـﺖ. ﺳـﻄﻮح ﻧﺸﺎﺳـﺘﻪ، ﻗﻨـﺪﻫﺎي آزاد و ﭘﻠـﻰﺳـﺎﻛﺎرﻳﺪﻫﺎي ﻏﻴﺮﻧﺸﺎﺳﺘﻪاي ﻣﺤﻠﻮل در ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ ﺣﺪود ١٥ درﺻﺪ اﺳﺖ که ﻣﻰ ﺗﻮاﻧﺪ ﺳﻬﻢ ﻗﺎﺑﻞ ﺗـﻮﺟﻬﻰ در ﺗـﺄﻣﻴﻦ اﻧﺮژي ﻗﺎﺑﻞ ﻫﻀﻢ داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ. اﻟﻴﺎف ﺧﺎم ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ (٧/١١ درﺻﺪ) ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﺳﻮﻳﺎ ﺑﺎﻻﺗﺮ اﺳﺖ.

ﻋﻨﺎﺻﺮﻣﻌﺪﻧﻰ و وﻳﺘﺎﻣﻴﻦﻫﺎ

دادهﻫﺎ ﻧﺸﺎن ﻣﻰدﻫﻨﺪ ﻛﻪ ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ ﻣﻨﺒﻊ ﻧﺴﺒﺘﺎً ﺧـﻮﺑﻰ ﺑـﺮاي ﺗـﺄﻣﻴﻦ ﻋﻨﺎﺻـﺮﻣﻌـﺪﻧﻰ ﺿﺮوري ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺳﺎﻳﺮ ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ داﻧﻪﻫﺎي روﻏﻨﻰ اﺳﺖ. ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ ﺑﻪ ﺧﺼﻮص ﻣﻨﺒﻊ ﻣﻨﺎﺳﺒﻰ ﺑﺮاي ﺗـﺄﻣﻴﻦ ﺳﻠﻨﻴﻮم و ﻓﺴﻔﺮ اﺳﺖ. اﻳﻦ ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻫﻤﺎﻧﻨﺪ ﺳﺎﻳﺮ ﻛﻨﺠﺎﻟﻪﻫﺎ ﺣﺎوي ﻓﻴﺘﺎت اﺳﺖ ﻛﻪ ﻗﺎﺑﻠﻴﺖ زﻳﺴﺖ ﻓﺮاﻫﻤـﻰ ﻛـﻞ ﻓﺴـﻔﺮ ﻛﻨﺠﺎﻟـﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ ﺑﻴﻦ ٥٠-٣٠ درﺻﺪ ﻣﻰﺑﺎﺷﺪ. اﻃﻼﻋﺎت در راﺑﻄﻪ ﺑﺎ ﻣﻴﺰان وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ ﻛﻨﺠﺎﻟـﻪ ﻛـﺎﻧﻮﻻ ﺑﺴـﻴﺎر ﻣﺤـﺪود اﺳـﺖ و ﺑـﻪ ﻧﻈـﺮ ﻣﻰرﺳﺪ ﺳﺮﺷﺎر از ﻛﻮﻟﻴﻦ، ﺑﻴﻮﺗﻴﻦ، اﺳﻴﺪ ﻓﻮﻟﻴﻚ، ﻧﻴﺎﺳﻴﻦ، رﻳﺒﻮﻓﻼوﻳﻦ و ﺗﻴﺎﻣﻴﻦ ﺑﺎﺷﺪ. اﻟﺒﺘّﻪ ﻫﻤـﺎنﻃـﻮر ﻛـﻪ درﺑﺎره اﻛﺜﺮ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﻴﻌﻰ ﺧﻮراﻛﻰ واﺟﺪ وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ ﻧﻴﺰ ﺻﺪق ﻣﻰﻛﻨﺪ، ﻛﺎرﺑﺮ (ﺟﻴﺮه ﻧﻮﻳﺲ) ﻧﺒﺎﻳﺪ اﺗّﻜﺎي زﻳﺎدي ﺑﻪ اﻳﻦ اﻋـﺪاد داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ و ﺑﺎﻳﺪ از ﭘﻴﺶﻣﺨﻠﻮط وﻳﺘﺎﻣﻴﻨﻰ در ﺟﻴﺮهﻫﺎي ﻏﺬاﻳﻰ اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻤﺎﻳﺪ.