کنجاله تخم کتان

مزایای تغذیه ای :

 میزان انرژی ،  روغن  و کربوهیدرات های  قابل استفاده  موجود  در آن بالا است . میزان پروتئین آن در حد  متوسط بوده ،  اما میزان اسیدهای آمینه  محدود کننده  در آن پایین هستند .  روغن موجود د رآن  حاوی  مقادیر زیادی  اسیدهای چرب غیر اشباع  و دارای  چندین  پیوند دو گانه نظیر اسید لینولنیک (C18:3)است. اگر در مقادیر زیاد  در جیره دام های شیرده تغذیه  شود .  می توان میزان  چربی شیر را کلاهش  دهد. این محصول منبع خوب  الیاف قابل هضم کل جیره  می شود .  میزان فسفر  آن بالا بوده ، اما ممکن است حدود 70 در صد فسفر آن به صورت فیتاتی باشد . میزان کلسیم و لیزین این محصول  کم است .

 تخم کتان کامل  در مزرعه بعد  از عمل آوری  با سود سوزآور  و آ ب به مصرف تغذیه  دام میرسد .  می توان دانه های  روغنی کامل  را آغشته به بیکربنات  سدیم  نمود  تا بصورت تجزیه نشده از شکمبه عبور کرده  و در روده  مورد هضم قرار گیرند. در صورت استفاده بیش  از حد در جیره دامهای شیری ، باعث کاهش  چربی شیر تولیدی می شود.

خوش خوراکی :

خوب

محدودیت های مصرف ( عوامل ضد تغذیه ای ) :

ممکن است حاوی گلوکوزید(Gluciside) یا لینامارین (Linamarin) و آنزیم لیناز (Enzyme)  باشد ، اما عمل آوری  خوب در درجه حرارات های بالا اغلب این ترکیبات را از بین  خواهد برد .  سطوح بالای این محصول  ملین بوده  و باعث نرم شدن چربی لاشه می گردد.  این فرآورده مستعد  اکسیداسیون بوده  و می تواند باعث اسیده  شدن چربی شیر حیوان گردد.

حاوی 10-5% لعاب (Mucilage) است که می توان  توسط  نشخوارکنندگان هضم  شود. در حالیکه  برای طیور  به دلیل  تاثیر نامطلوب بر ویتامین های گروه B   ایده آل  نبوده  و اگر بیش از 5% مصرف گردد باعث کند شدن رشد طیور خواهد شد.