دانه های آبجو سازی

مزایا ی تغذیه ای :

  میزان الیاف  قابل هضم آن ( برای نشخوار کنند گان ) بالا بوده  و پروتئین  آن  نیز از  کیفیت خوبی برخوردار است .  پروتئین آن  در طی فرآیند  تولید تحت  تاثیر حرارت قرار  گرفته  و به همین  دلیل  در شکمبه کاملا  غیر فابل  تجزیه  است .  به طور کلی در  این محصول میزان  نشاسته کمی  وجود دارد .

 دانه های آبجو سازی  برای  مخلوط  نمودن  با بخش  علوفه  ای  جیره بهبود  مصرف  ماده خشک  مناسب  هستند و خوراک عالی برای گاو ها و گوسفند آن  محسوب  می شود .

 از نظر  سابقه ، این محصولات  به عنوان  یک خوراک  سالم و بی خطر  جهت تامین الیاف قابل هضم که به  ایجاد شرایط بافری  کمک می نماید ،  مورد نظر  بوده اند  اما امروز ه این امر  از اهمیت کمتری  برخوردار  است  زیرا  در روش های جدید  آبجو سازی  از ذرات  ریز  استفاده شده و (pH) شکمبه در این حالت پایین (2/4-0/4) می آید . این محصولات  منابع خوب فسفر  هستند.

 نتایج تحقیقات نشان داده است که مصرف این محصولات  در مقایسه با جیره حاوی علوفه های  سیلویی ، باعث کاهش چربی  شیر  به میزان حدودا 3/0-2/0 در صد  می شود.  این امر  ممکن  است به دلیل  بالاتر بودن  میزان  روغن های  غیر  اشباع  در دانه های  آبجوسازی  باشد .

 احتملا  ارزش  غذایی  بسته  به منبع  و روش  تولید  متغییر   بوده و به طور  متوسط  میزان ماده خشک ان 18 تا 26 در صد است.

خوش خوراکی :

  برای تمامی نشخوار کنندگان  خیلی خوش خوراک بوده  و به مصرف علوفه کمک می نماید.

محدودیت های مصرف ( عوامل ضد تغذیه ای ) :

 این دانه  دارای عوامل  محدود کننده  بسیار  کمی هستند . در مورد گاوه می توان  برای راس گاو در  روز  حدود  7 تا 10 کیلوگرم دانه های  آبجو سازی  را به جیره اضافه نمود ، در گاو های  گوشتی تغذیه بصورت آزاد (ad-lib) انجام گرفته  و در میش  می توان  به ازای  هر راس  در روز  3 تا 4 کیلوگرم از این مواد را مصرف کرد .