کنجاله پنبه دانه

مزایای تغذیه ای :

یک ماده خوراکی  مناسب با سطوح  پروتئین متوسط  است .از نظر کیفیت نسبت به کنجاله  سویا  نامرغوبتر بوده ، زیرا در مقایسه  با کنجاله  سویا  دارای  الیاف  بیشتر  و ترکیب  اسیدهای آمینه  نا مطلوب  تری  است ( از نظر لیزین  ، متیو نین و سیستئین کمبود دارد ). استفاده از این محصول  در  جیره های دام و طیور  می توان  باعث یبوست  شود .فرآورده های حاصل  از منابع مختلف بسته به روش  عمل آوری ،می توان از نظر  کیفیت  و ترکیب  شیمیایی متغیر باشند.مثلا جداسازی  پوسته یا روش  روغن گیری مکانیکی یا استفاده از حلال از عوامل موثر در این زمینه هستند . به طور کلی ، میزان لیزین در این ماده اندک بوده و اما به عنوان یک منبع خوب الیاف قابل هضم برای نشخوار کنندگان محسوب می گردد.

خوش خوراکی :

خوش خوراکی آن پایین است.

محدودیت های مصرف ( عوامل ضد تغذیه ای ) :

ممکن است در این  محصولات آفلاتوکسین  به میزان زیادی وجود داشته باشد لذا باید به هنگام خرید  و مصرف به این مسئله توجه داشت .گوسیپول موجود در این ترکیبات می تواند باعث بروز مشکلات  هضمی  و کاهش  خوش خوراکی  شود  و چناچه در جیره حیوانات جوان به میزان زیادی  مصرف گردد ، ممکن است  با تحت تاثیر قرار دادن قابلیت هضم پروتئین ، عملکرد را کاهش  دهد. گوسیپول می تواند  رنگ زرده تخم مرغ را تحت تاثیر قرار دهد  و همچنین برای اغلب  تک معده ای ها سمی  است.  سطوح بالای  الیاف  موجود  در آن مصرف در آن به میزان گوسیپول  و آفلاتو کسین موجود در آن  توجه داشت . علاوه براینها ، احتمال آلودگی  این محصولات با سالمونلا نیز وجود دارد . این ماده معمولا به عنوان یک ماده خام مستقیما در مزرعه استفاده قرار نمی گیرد.